Zašto su WordPress sajtovi pravi izbor za online poslovanje

WordPress je izuzetno lak za upravljanje (2)

Zašto su WordPress sajtovi pravi izbor za online poslovanje

Jedna od najvećih zabulda u vezi sa WordPress sajtovima jeste da su oni u najvećoj meri namenjeni za izgradnju blogova.

Kada započinjete poslovanje – ili nadograđujete već postojeći – vaš cilj uvek je da izaberete platformu koja će vašu internet prezentaciju predstaviti na najbolji način.

Na ovu odluku utiču brojni faktori – poput mogućnosti dizajna koje pruža izabrana platforma, optimizovanosti, kao i toga koliko se jednostavno koristi. Zbog toga što nudi brojne prednosti u odnosu na konkurenciju u okviru jedne platforme, velika većina korisnika odlučuje se upravo za WordPress.

Predstavljamo vam glavne prednosti ove sveobuhvatne platforme za izradu visoko funkcionalnih web sajtova i eCommerce prodavnica, koji se visoko rangiraju na Google pretrazi.

Zašto da izaberem WordPress?

WordPress je najpopularnija CMS platforma sa razlogom – WordPress sajtovi čine gotovo 30% svetskih web-sajtova, upravo zbog svoje velike fleksibilnosti i odlične optimizacije. Od prodajnih sajtova malih kompanija do najvećih svetskih korporacija poput Sony, CNN-a i BBC-a – ovaj sistem za izradu web sajtova nalazi svoju primenu

Tokom niza godina, ova platforma se razvila od sistema za blogging do kompleksnog sistema za upravljanje sadržajem, koji pruža velike mogućnosti. Fleksibilan zbog širokog izbora pluginova i i tema, WordPress dopušta kreativnost i najčešće je prvi izbor kada je u pitanju izrada self-hosting web sajtova.

WordPress sajtovi svoju čestu primenu nalaze u svrhe izrade eCommerce sajtova upravo zbog toga što na jednostavan način mogu da pretvore sajt namenjen za blog u uspešan web shop. Razlog ovome upravo leži u tome što je izuzetno user–friendly – kako onima koji prave sajt, tako i samim konzumentima sadržaja i potencijalnim kupcima. Jednostavan dizajn i laka navigacija kroz sajt veoma često su upravo ono što stvara čist put do uspešne promocije i prodaje.

Ovi sajtovi nude slobodu da budete kreativni u kako u dizajnu, tako i u prilagođavaju namene sajta. U jednom momentu pravite sadržaj za blog i stvarate publiku, dok već sledećeg imate funkcionalnu internet prodavnicu od koje zarađujete.

1. WordPress sajtovi su isplativi

Izrada eCommerce sajtova u WordPress–u predstavlja odličan izbor ukoliko želite da sa malim ulogom kreirate sajt koji je potpuno prilagođen vašim potrebama.

WordPress je open–source platforma i njegova osnovna prednost to što je besplatan, pristupačan i podložan pesonalizovanju funkcionalnosti u skladu sa namenom. Jednostavno intalirajte neki od pluginova iz ponude koji odgovara vašim potrebama i proširite funkcionalnost svog sajta na unikatan način, uz minimalno dodatno kodiranje.

Cene izrade web sajtova drastično su pojeftinile tokom godina, kroz koje se WordPress razvijao. Ukoliko se odlučite za ovakav sajt, imate priliku da za mali finansijski ulog dobijete potpuno funkcionalan web sajt ili internet prodavnicu.

Korisnička podrška takođe je jedna od velikih prednosti ove platforme. WordPress korisnici čine veliku zajednicu i predstavljaju i pouzdan sistem razmene iskustava i saveta za web dizajn, u vezi sa adaptiranjem i modifikacijama sajtova.

Jednostavnost korisničkog interfejsa ovih sajtova dozvoljava vam da upravljate i unapređujete sajtove i sami. Ukoliko je zaista neophodno, profesionalnu podršku moći ćete da zatražite samo u vezi sa kompleksnijim poduhvatima u vezi sa održavanjem sajta.

2. Ogroman izbor plugin–ova za vaše eCommerce potrebe

WordPress je veoma često izbor preduzeća koja su tek u razvoju, a kojima je neophodna optimizovana i estetski lepo dizajnirana internet prezentacija.

Za web dizajnere, sama činenica da su teme i plugin–ovi pristupačni  čine ove sajtove lakim za izradu i održavanje. Sjajan izbor tema, u mnogim slučajevima i besplatnih, daće vašoj web prezentaciji impresivan vizuelni prikaz, dok će mu plugin–ovi pružiti neophodnu funkcionalnost.

Sama arhitektura WordPress web sajtova predviđena je za modifikaciju različitim eCommerce pluginovima i temama za izradu internet prodavnica. Čak oko milion WordPress tema i plugin–ova koji su potpuno funkcionalni, je besplatan ili se može pronaći po pristupačnoj ceni.

Jedan od najpopularnijih besplatnih pluginova na tržištu koji će doprineti tome da vaš web sajt postane impresivna i uspešna internet prodavnica je WooCommerce. On predstavlja najčešći izbor manjih preduzeća a održavanje internet prodavnica i jedan je od najekonomičnijih nalina da pokrenete svoj biznis na internetu. Integracija WooCommerce plugin–a na sajt je laka i jednostavna, i odličan je način da kreirate prezentaciju sa prodajnim mogućnostima. Prito, vaš sajt će uz ovaj plugin očuvati svoj bazični izgled.

Iskoristite maksimalne mogućnosti WordPress plugin–ova: dodajte video galeriju, kalendar događaja, pregled feed–a društvenih mreža – ponuda dodataka za vaš web sajt je gotovo beskrajna.

3. WordPress je izuzetno lak za upravljanje

Pregledan i jednostavan korisnički interfejs spadaju u jedan od glavnih razloga za popularnost ove CMS platforme. Njegove sjajne mogućnosti i point–and–click interakcija sa interfejsom predstavljaju jednako zadovoljstvo i iskusnim web dizajnerima, kao i početnicima.

WordPress takođe ne zahteva korišćenje dodatnih softvera za uređivanje HTML i CSS kodova (poput Adobe Contribute ili Dreamweavera).  Među web developerima takođe je vrlo često prvi izbor, zbog toga što u sebi sadrži apsolutno sve što je potrebno za izradu i uređivanje web sajta. U WordPress uredničkom delu možete da dodajete slike, formatirate tekst, kreirate stranice ili blog postove, dodajete dokumente, ažurirate video galeriju – sve ovo bez dodatnih koraka koji izlaze iz domena platforme i dodatnih programa za uređivanje koda.

Instaliranje tema i plugin–ova koji će dati formu kakvu želite vašem web sajtu pitanje je nekoliko klikova mišem. Ovakav sajt izuzetno je fleksibilan u pogledu manipulisanja frontend dizajnom.

U svojoj biti, WordPress jeste platforma koji pruža sve ono što bi jedan Content management system trebalo da ima. Njegova prednost je to što odgovara potrebama korisnika sa manje tehničkog iskustva, kao i onima koji su na profesionalnom nivou.

Pravi izbor za svaki oblik poslovanja

Pored svih navedenih prednosti, WordPress je takođe i besplatan. Možete mu pristupiti preko svog internet pretraživača u bilo kojojoj prilici.

Značajna stavka zbog koje preduzetnici koji se odluče za eCommerce biraju upravo ovu CMS platformu jesu blogging opcije ove platforme. One pružaju efektivne alate za SEO optimizaciju, što doprinosi da se vaša internet prodavnica rangira visoko u rezultatima pretrage.

Iz svega ovoga sledi da je popularnost WordPress platforme proistekla iz njene svestranosti. Od jednostavnih sajtova za prezentacije do bogatih prodajnih sajtova – imate slobodu da istražite sve opcije ove sjajne CMS platforme i izaberete šta odgovara vašem projektu.

Mogućnosti WordPress sajtova onakve su kakvim ih vi stvorite.

Povezani članci