Saveti za uspešnu Woocommerce internet prodavnicusaveti-za-uspesnu-woocommerce-internet-prodavnicu

Saveti za uspešnu Woocommerce internet prodavnicu

Napisaćemo vam na osnovu našeg dugogodišnjeg iskustva sta sve jedna uspešna internet prodavnica treba da ima i na šta treba da se obrati pažnja.

Koristite SSL sertifikat

Instalirajte SSL sertifikat na vašem domenu ili kada tražite hosting , odaberite onaj koji nudi besplatan SSL sertifikat. On je veoma važan kod internet prodavnica pošto daje potencijalnim klijentima sigurnost da su na bezbednom sajtu i da neće biti prevareni na bilo koji način. Sajt koji ima SSL sertifikat ima “https” oznaku u nazivu domena, a sajt bez SSL sertifikata “http” . Kod sajtova bez SSL sertifikata Google upozorava korisnike da takvi sajtovi nisu bezbedni.

Dobro optimizujte slike svojih proizvoda

Veoma je bitno da slike proizvoda budu kvalitetne i profesionalne, ali mora se voditi računa da ne zauzimaju puno prostora, odnosno da budu optimizovane. Slike visoke rezolucije utiču na brzinu učitavanja stranice i utiču na korisničko iskustvo. Ukoliko korisnik mora dugo da čeka da bi se  otvorila stranica, u velikom broju slučajeva on odlazi na neki drugi sajt.
Slike na sajtu moraju biti optimizovanje, treba da im se smanji veličina, prilagodi format kako bi se stranica optimalno učitavala , ali treba voditi računa da slika zadrži kvalitet.
Brzina učitavanja stranice utiče i na SEO optimizaciju sajta , tako da će vas  Google kazniti sa rangiranjem sajta ukoliko vam se sajt predugo učitava, a slike su jedan od glavnih faktora koji utiču na to.

Napišite opise za vaše proizvode

Veoma je bitno da svaki proizvod ima kvalitetan  opis. Opisi proizvoda mogu biti  duži i kraći u zavisnosti od vrste i tipa proizvoda, ali bitno je da potencijalnom kupcu daju sve potrebne informacije o proizvodu.

Opisi proizvoda su važni  zbog SEO optimizacije, pa ukoliko ste napravili kvalitetne opise vaših proizvoda i Google će vas nagraditi sa njihovim pozicioniranjem u pretrazi i samim tim ostvarit ćete i veću prodaju i profit.

Pravite razne vrste akcija za proizvode

Grupne porudžbine mogu vam pomoći smanjenjem troškova isporuke . Ponudite velike popuste da biste podstakli ovo ponašanje. To pomaže i vama i vašim kupcima. Možete čak ponuditi i besplatnu dostavu nakon što kupci pređu određeni prag potrošnje – ovo je široko popularno i efikasno.
Veoma je važno da pravite razne vrste popusta za kupce kako bi redovno posećivali vaš sajt i vraćali se da kupe još nešto. Proizvode koji su na akciji izdvojite na posebnu stranicu kako bi kupci mogli lako da dođu do njih. Naviknite vaše kupce da kod vas mogu uvek naći nešto što im je povoljno i zbog čega će redovno posećivati vašu stranicu.

Vodite zalihe proizvoda

Velik broj internet prodavnica u Srbiji ne vodi računa o zalihama i ne bavi se sa tim. To možete vrlo lako proveriti ukoliko otkucate 1000 nekih proizvoda i sajt vas ne upozori da nema dovoljno proizvoda na zalihama. Veoma je frustrirajuće za kupca da ga nakon izvršene porudžbine naknadno informišete da nemate taj proizvod ili više proizvoda na zalihama. Taj kupac više nikad neće kupovati kod vas.

Omogućite recenzije na proizvodima

Omogućite da kupci ostavljaju recenzije za proizvode nakon izvršene kupovine, kako bi pomogli ostalim kupcima da odaberu proizvod koji žele i na taj način dobijate  poverenje kupaca. Kada kupac vidi da neki proizvod ima dobre recenzije i komentare i on će ga kupit , a one sa lošim recenzijama možete skloniti iz ponude.

Istaknite najprodavanije proizvode

Istaknite proizvode koji vam donose najviše profita negde na početnu stranicu na vidno mesto ili ih stavite u pretrazi ispred ostalih proizvoda.

Omogućite kupcima jednostavni sistem poručivanja proizvoda

Kada se kupci odluče da kupe neki proizvod maksimalno im olakšajte procedure i korake koje moraju proći da bi poručili proizvod. Ne snalaze se svi ljudi jednako sa računarom i sa poručivanjem preko interneta. Treba voditi računa da procedura poručivanja bude prilagođena prosečnom korisniku i da sve bude jasno i razumljivo. Prilikom popunjavanja ličnih podataka za poručivanje tražita od kupca samo osnovne neophodne informacije.

Integrišite  plaćanje platnim karticama na sajt

Omogućite kupcu da prilikom plaćanja proizvoda ima što veći izbor kako da plati. Integrišite na svoj sajt plaćanje sa platnim karticama Visa i Master Card, omogućite kupovinu na rate ukoliko to banka podržava, koristite kupone za popuste. U Srbiji se idalje najviše koristi plaćanje prilikom preuzimanja, ali dobro je da sajt ima i druge opcije i na taj način stvara poverenje kod kupca da se radi o ozbiljnoj firmi.

Obavestite kupca o izvršenoj kupovini

Obavestite kupca mailom nakon izvršene kupovine o svim stvarima vezanim za kupovinu. Informišite ga o količini i ceni proizvoda, ukupnoj ceni sa isporukom, načinu i vremenu isporuke, o garanciji za proizvod, o načinu reklamacije i slično.

Ukoliko vam treba profesionalno urađena internet prodavnica možete nas kontaktirati preko naše kontakt stranice ili na telefon 064 25 25 596

Povezani članci