4 razloga zašto je WooCommerce pravi izbor za vaš web shop

izrada-sajtova-novi-sad-izrada-internet-prodavnice

Ako razmišljašte o integraciji WooCommerce plugina u vašu internet prodavnicu, doneli ste odluku koja će vašem biznisu doneti šansu da zasija na tržištu.

Budući da je konkurencija na internet tržištu ogromna i u neprekidnom porastu, važno je da se istaknete među njom. Kada pokrećete web shop, bitno je prodavnica pruži jedinstveno iskustvo kupcima. Neophodno je, takođe, da izaberete pravu platformu na kojoj ćete to učiniti, kao i plugin koji će vašem web shopu pružiti najbolju funkcionalnost,

Korisnici eCommerce platformi su univerzalno istakli WooCommerce kao alat koji nudi najbolja rešenja na aktuelnom tržištu za potrebe internet prodavnica.

Šta je WooCommerce?

WooCommerce trenutno je je jedan od najopularnijih besplatnih pluginova za izgradnju internet prodavnica, koji je predviđen za integraciju na WordPress sajtove.

U moru raznih pluginova koji nude različite opcije, WooCommerce se ističe po svojoj veoma širokoj primeni. Pored toga što, ovaj plugin je user-friendly i podoban za mala i srednja preduzeća. Sve ovo ga bez sumnje čini najboljim izborom za one koji su na početku svog putovanja izgradnje eCommerce poslovanja.  Neverovatan broj od više od 2.3. miliona internet preduzetnika koristi upravo ovaj add-on za svoje web shop-ove.

Budući da je najveći broj internet prodavnica napravljen upravo na WordPress sajtovima, ovaj add-on nudi korisnicima potpunu kompatibilnost sa ovom platformom. WooCommerce pruža sjajnu podlogu za SEO optimizaciju web prodavnica i nudi korisnicima slobodu da prepliću jedinstveni sadržaj sajta sa komercijalnim funkcijama.

Biranje adekvatne eCommerce platforme za vaš web shop zadatak je koji često ima presudan uticaj na uspeh vašeg biznisa. Zato je, kada je birate, neophodno u obzir uzeti bitne faktore, poput prilagodljivosti, odnosa cene i usluga, kao i dostupnosti korisničke podrške.

Predstavljamo vam 5 prednosti koje WooCommerce nudi internet preduzetnicima.

Predstavljamo vam 5 prednosti koje WooCommerce nudi internet preduzetnicima.

1. Potpuno je besplatan

Ukoliko želite da pokrenete svoj internet biznis bez prevelikih ulaganja, WooCommerce je najbolji izbor za vas.

Ovaj plugin razvio je isti tim koji je stvorio i samu WordPress platformu, stoga, ako imate poverenja u nju, WooCommerce predstavlja rešenje za vašu prodavnicu. On je najčešći izbor eCommerce preduzetnika upravo jer je besplatan i lako dostupan za korišćenje.

Velik broj eCommerce aplikacija varira u cenama od besplatnih, do cena od nekoliko hiljada dolara godišnje. Ipak, ono što je ključno kod izbora platformi za izgradnju web shop-ova, jeste odnos cene i funkcija koje nude. Kod mnogih eCommerce addon-ova dešava se da je visoka cena koju preduzetnik plaća za korišćenje aplikacije, nesrazmerna sa pogodnostima koje nudi.

A ko imate ograničen budžet, u slučaju WooCommerce-a, dobićete odličan izbor različitih funkcija, uz minimalne investicije.

Iako se pojedine nezavisne aplikacije koje mogu da se integrišu u WooCommerce plaćaju, za osnovne potrebe vaše internet prodavnice on nudi i više nego dovoljno mogućnosti. U pređenju sa prodavnicama pravljenim u skupljim, kompleksnijim CMS sistemima nego što je WordPress, uz WooCommerce ćete za drastično kraće vreme dobiti potpuno funkcionalnu web prodavnicu.

2. Ima sve prednosti open-source platforme

Dodajte funkciije po sopstvenoj želji. Prilagodite svoju prodavnicu za prodaju ulaznica, kurseva, fizičkih (npr. hrane ili odeće) ili digitalnih proizvoda (e-knjiga, NFT). Zbog svoje open-source prirode, WooCommerce nudi potpunu kontrolu nad vašom prodavnicom i mogućnost da je adaptirate kako vam odgovara.

I sve to na brz, jednostavan i lak način.

Ovaj plugin gotovo je u potpunosti namenjen korisnicima za slobodno kombinovanje i prilagođavnje funkcija. Svaki developer, dizajner ili običan korisnik može da promeni kod prema potrebi poslovanja. Na ovaj način održava se čitava zajednica developera koji u svakom momentu kreiraju nove funkcije platforme u WordPress okruženju.

3. Fleksibilnost u prilagođavanju vašem web shop-u

Još jedan razlog zbog čega je WooCommerce toliko popularan među korisnicima, kao i WordPress, leži upravo u savršenom spoju praktičnosti, kreativnosti i funkcionalnosti.

WooCommerce u ovom momentu ima više od 400 zvaničnih plugin-ova koji izradi vaše internet prodavnice mogu dati unikatan pečat. Većina njih je besplatna i može se pronaći na sajtu WooCommerce platforme, dok i one koje se plaćaju retko koštaju više od 40 $. Platforma takođe nudi imogućnost integracije nezavisnih aplikacija, koje mogu bez problema da se usklade sa postojećim WordPress plugin-ovima na sajtu.

Za internet prezentacije, i kada su web prodavnice u pitanju, važno je da budu koliko funkcionalne, tako i estetski prijemčive. Budući da potiče od istog tima koji je kreirao WordPress, WooCommerce dozvoljava veliku slobodu u izboru i prilagođavanju tema za vašu web prodavnicu.

Od analitike, preko opcija za plaćanje do opcija za shipping – ovo su samo neke od funkcija koje WooCommerce nudi integracijom dodataka u internet prodavnicu. Ako se odlučite za WooCommerce, šansa je da ćete pronaći plugin za apsolutno sve što je potrebno za izradu kvalitetne web prodavnice.

4. Poseduje visok stepen sigurnosti

U skladu sa kredibilitetom koji u eCommerce zajednici imaju WordPress sajtovi, WooCommerce ne zaostaje u pogledu bezbednosti na internetu.

Uz regularna ažuriranja, mere sigurnosti u web okruženju ugrađene su već u same platforme. Mere bezbednosti kao što su SSL sertifikati, firewall-ovi i alati za kreiranje backup baza podataka lako se, takođe putem plugin-ova, integrišu na web shop.

Funkcionalnosti vezane za integraciju sistema za plaćanje i e-novčanika u internet prodavnicu, poput PayPal-a, takođe su potpuno kompatibilni sa WooCommerce platformom.

Za bazičnu bezbednost vaše WooCommerce prodavnice, takođe je bitno da imate pouzdani hosting za svoj web sajt. Uz snažnu infrastukturu vaše WordPress prezentacije, izrada vašeg web shopa počivaće na čvrstim i bezbednim temeljima.

Tim koji stoji iza WooCommerce platforme sarađuje sa svetskim specijalistima za onlajn bezbednost. Sve mere bezbednosti mogu se ažurirati jednim klikom – i time je vaš web shop u potpunosti obezbeđen. A od ključne važnosti za uspeh vašeg eCommerce biznisa jeste da svojim korisnicima pružite bezbedno iskustvo kupovine.

Zaključak

Internet prodavnice postaju sve popularnije u svetu biznisa, sa dobrim razlogom. eCommerce je oduvek bio trend koji je imao potencijal da transformiše tradicionalni koncept trgovine, a sada je prisutniji nego ikada. Zato, ukoliko započinjete svoj onlajn biznis, jedan od najboljih poteza koji možete da uradite jeste da integrišete web shop na sajt svog biznisa.

Kreiranje fukcionalne i moderne internet prodavnice nimalo nije jednostavan zadatak. Kada imate pristup neograničenom broju različitih funkcija i tema za svoj web shop, to vam daje ogromnu prednost u kreiranju unikatnog iskustva sa kupcima.

A to je upravo ono što vam WooCommerce nudi, lako i besplatno.